Toscane, Italië

Vakantie Toscane & Bezienswaardigheden in Toscane

Op autovakantie naar Toscane. Het schilderachtige Toscane bevindt zich in het centrum van Italië. Belangrijke toeristische steden in Toscane zijn onder meer Firenze, Pisa, Lucca en Siena. Met haar talloze natuurreservaten wordt Toscane beschouwd als een van de mooiste streken van Italië. Een andere belangrijke troef van Toscane is het lekker eten, en haar uitstekende wijnen. Denk maar aan Chianti of Vino Nobile di Montepulciano. Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Toscane tijdens je verblijf in je vakantiehuis.

Firenze

Firenze of Florence is de bakermat van de renaissance. Hier lieten Michelangelo, Da Vinci en Boticelli zich inspireren door het zachte mediterrane klimaat en de idyllische omgeving. En terecht. Firenze ligt immers in de prachtige vallei van de Arno rivier en wordt omringd door groene, glooiende heuvels. Mis imposante kerken als de Duomo en Santa Maria del Fiore niet en breng een bezoek aan het Uffizi-museum!

Lucca

Is Firenze iets te druk voor jou? Trek dan naar Lucca, op ongeveer 50 km van Firenze. De stad is iets rustiger en het middeleeuwse centrum is bovendien zo goed als autovrij. Een van de blikvangers van Lucca is het rechthoekige schaakbordpatroon dat doet denken aan het Romeinse stratenplan van weleer. Neem zeker de tijd om even te verpozen op een van de mooie pleinen van de stad.

Siena

Een andere kunststad die je zeker niet links mag laten liggen is het sfeervolle Siena. De stad op de heuvel heeft haar middeleeuwse karakter goed kunnen bewaren. Het is er heerlijk kuieren door de smalle straatjes. De topbezienswaardigheden van Siena zijn onder meer het stadsplein Piazza del Campo, de Duomo di Siena en het Palazzo Pubblico.

Vakantiehuizen Toscane

Een vakantiehuis huren in Toscane? Ontdek welke vakantiehuizen Toscane te huur zijn op ToscaneVakantiehuis.be.

Wil je ook van 'la dolce vita' proeven? Boek dan nu je vakantiehuis in Toscane. Ontdek onze ruime aanbod aan vakantiehuizen in Toscane: sfeervolle landhuizen, authentieke agriturismo's omzoomd door wijngaarden en cipressen, luxueuze villa's met zwembad,... Bij ons vind je wat je zoekt.

Wacht niet langer en boek nu je idyllische vakantiehuis in het prachtige Toscane!

Foto: heipei, https://flic.kr/p/fjYBeE


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?


Toscane: Inspiratie nodig?

Een vliegvakantie Toscane? Zo ga je met het vliegtuig naar Toscane


Je wilt naar Toscane met het vliegtuig? Wat een geweldig idee. Hoe kan je het beste bepalen vanaf welk luchthaven je gaat vliegen en waar je met een vliegtuig in Toscane naartoe gaat? Hoe verplaats jij je bij aankomst in Toscane. Kan je bij de luchthaven overnachten als jouw vliegtuig laat aankomt in Toscane?

Lees meer

Autovakantie Toscane? Dit zijn de 5 mooiste dorpen tijdens jouw rondreis


Als je van plan bent om een rondreis per auto door Toscane te maken dan kan je hier alvast lezen over de 5 mooiste dorpen in Toscane. Cetona met zijn smalle historische straatjes, over een schilderij van Madonna in Suvereto, het autovrije dorp Pitigliano, de witte rozen in Montescudaio en Anghiarim met zijn tientallen meters hoge stadsmuren.

Lees meer