Firenze stad, Firenze, Toscane, Italië

Bezienswaardigheden in Firenze

Firenze of Florence ligt in het noordwesten van Italië en is de hoofdstad van Toscane. De stad ligt aan de voet van de Apennijnen en wordt door de Arno rivier gescheiden.

Firenze is de bakermat van de renaissance. Niet verwonderlijk dus dat Da Vinci, Michelangelo en Dante zich hier voor hun werk lieten inspireren. Paleizen, kerken en historische overblijfselen tooien de stad. Die kunstschatten zijn te danken aan de eeuwenlange heerschappij van de familie De Medici. Ook het gunstige mediterrane klimaat en de zachtgroene glooiende heuvels maken van Firenze de ideale locatie voor een citytrip.

Bezoek een van de vele bezienswaardigheden van Firenze tijdens je verblijf in je vakantieaccomodatie:

Ponte Vecchio

Ponte Vecchio is de oudste en beroemdste brug van Firenze. De 14de eeuwse brug overspant de Arno rivier in drie wijde bogen en kenmerkt zich door huisjes die boven het water hangen. Je vindt er tal van juwelierswinkeltjes.

Duomo Santa Maria del Fiore

De Duomo Santa Maria del Fiore is een van de blikvangers van Firenze en domineert de hele stad. Dit staaltje wereldarchitectuur werd in de 14de eeuw door Brunelleschi gebouwd. Waaghalzen kunnen de koepel beklimmen, maar moeten wel eerst 463 treden trotseren. Eens boven word je beloond met een adembenemend zicht over de stad.

Uffizi

De Uffizi is het belangrijkste kunstmuseum van Firenze. Voor een bezoek moet je hier dan ook heel wat tijd uittrekken. Hou in het hoogseizoen rekening met lange wachtrijen! In de Uffizi kan je onder meer wereldberoemde meesterwerken als 'De Geboorte van Venus' van Botticelli en 'De Aankondiging' van Leonardo da Vinci bewonderen.

Vakantiehuizen Firenze te huur

Een vakantiehuis huren in Firenze? Ontdek welke vakantiehuizen te huur zijn op ToscaneVakantiehuis.be.

Ben je overtuigd? Boek dan snel je vakantiehuis in Firenze. Ontdek onze ruime waaier aan vakantiehuizen in Firenze: moderne appartementen, pittoreske agriturismo's, riante villa's met zwembad,... Bij ons vind je ongetwijfeld je gading.

Sla snel je slag en boek nu je perfecte vakantiehuis in het historische Firenze!

Vakantiehuizen Firenze stad

Foto: Maëlick, https://flic.kr/p/wiBpRX


Geselecteerde vakantie accommodaties


Inspiratie nodig?