Toscane bezoeken met kinderen, wat kunnen jullie samen allemaal doen? Wat denk je van genieten van mooie steden, dorpjes vol geschiedenis en cultuur, de zee en het overheerlijke eten. Er is bijna teveel om te doen voor het hele gezin. Je kan in Toscane samen met de kinderen interessante musea en gezellige speel- en waterparken bezoeken. Samen met je kinderen zijn er in Toscane meerdere steden om te bezichtigen. Een aantal van deze steden zijn autovrij waardoor de kinderen meer vrijheid hebben. Je kan dan zelf ook lekker ontspannen en genieten van de prachtige omgeving.

De steden San Gimignano en Sienna in Toscane bezoeken met kinderen


Wandel gezellig door de Toscaanse straatjes van San Gimignano. Beklim de nog bewaard gebleven torens vanuit Musea Civico en geniet samen van het mooi uitzicht. Het stadje San Gimignano had in de Middeleeuwen 72 torens waarvan er tegenwoordig nog 14 van overeind staan. Je ziet ze gelijk als je in de buurt komt van het stadje. Wil je de drukte een beetje ontlopen ga dan in de ochtend. 

Op het mooie plein Piazza del Campo wordt twee keer per jaar een bijzondere paardenrace “Palio delle Contrade" gehouden. Deze races worden gehouden begin juli en half augustus, het is er dan een groot feest.

De steden Lucca en Pisa in Toscane bezoeken met kinderenEr zijn ook stadjes binnen Toscane waar niet veel toeristen komen, Lucca is daar één van. Aangezien de binnenstad helemaal autovrij is zullen de kinderen zich er goed vermaken. Ze kunnen hier zelfs over de stadsmuren wandelen. De toren Torre dei Guinigi is een beklimming waard, bovenop staan eikenbomen. Als je boven bent kan je genieten van een geweldig uitzicht. 
Pisa in Toscane bezoeken is erg populair, puur om zijn scheve toren. Alleen daarom is het al de moeite waard om te gaan bezoeken. Naast de scheve toren kan je ook wandelen door de winkelstraatjes en over gezellige markten.Florence in Toscane bezoeken met kinderenHouden je kinderen van cultuur dan er in Florence veel om te bewonderen en te doen. Ontdek deze stad binnen Toscane door de historische binnenstad te bezichtigen door middel van een ontspannen wandeling. Neem een kijkje bij de Duomo, een indrukwekkende witte kathedraal. De brug met kleine winkeltjes, de Ponte Vecchio, is erg leuk om met de kinderen over te wandelen. Let op! Het kan tijdens de vakantiemaanden zeer druk zijn op de brug. Zou je kindeeren goed in de gaten tijdens je wandeling. 

Zijn je kinderen niet echt geïnteresseerd in cultuur en wil je ze daarin tegemoetkomen? Ga dan lekker zwemmen in het zwembad Nannini Bellariva. Een overheerlijk ijsje bij één van de ijssalons is ook een mooie beloning.

Musea in Florence ontdekken met kinderen

Het 

Leonardo Da Vinci Museum, de houten bewegende modellen van uitvindingen door Leonardo Da Vinci kan je hier bewonderen. In dit museum kan je de uitvindingen aanraken en proberen. Il Museo dei Ragazzi, het is een museum waar kinderen een speciale rondleiding kunnen krijgen. Dit kindermuseum ligt in Palazzo Vecchio. De kinderen ontdekken hier hoe het in die tijd was en kunnen luisteren naar verhalen. Ook mogen ze in een toneelstuk meespelen.

Speel- en pretparken in Toscane bezoeken met kinderenNaast alle cultuur die je samen met je kinderen kan bewonderen binnen de grenzen van Toscane. Kan je binnen Toscane ook naar plekken waar de kinderen zich volop kunnen uitleven. Alle energie even losgooien op waterbanen, golfslagbaden, speeltuinen en rennen tussen de dinosaurussen.

  1. Acqua Village - Cecina
In het waterpretpark Acqua Village - Cecina (Livorno) in Toscane heb je met het gezin gegarandeerd een dag vol met plezier. Er zijn waterglijbanen, verschillende zwembaden met onder andere golfslagbad en een relax lagune. Je hebt er ook activiteiten die net even ander zijn zoals, levend tafelvoetbal en voetballen op een zeepbaan.
  2. 

Parco avventura Fosdinovo
 - Wil je graag in actie komen in de natuur, dan kan je Parco avventura Fosdinovo in Toscane bezoeken met kinderen. Voor gezellige druktemakers is dit een park waar ze hun energie kwijt kunnen. Met 6 survivalbanen van heel kindvriendelijk tot een pittige uitdaging voor volwassenen zal dat zeker lukken.
  3. Il Parco di Pinocchio - Collodi
 - In het pinokkio-park, Il Parco di Pinocchio in het Toscaanse stadje Collodi kan je het sprookje Pinocchio beleven in een natuurlijke omgeving. Het is niet echt een attractiepark, je vindt er 84 prachtige beelden van de hoofdrolspelers uit het sprookje.

Toscane bezoeken, vergeet het reservaat voor schildpadden nietBreng een bezoek met de kinderen aan het reservaat Centro Carapax – Massatima (Grosseto) in Toscane. Hier worden schildpadden “tartarughe” opgevangen. De exotische en Italiaanse schildpadden worden hier gered. Ze bestuderen, redden en fokken met de schildpadden om ze voor te bereiden om de schildpadden terug te plaatsen in de natuur. Heb je geluk en je bent op het juiste moment aanwezig, dan kan je bewonderen hoe de schildpad eieren legt of de eerste stapjes zien die een net geboren schildpadje zet.

Vakantiehuis huren in Toscane?

Op zoek naar een vakantiehuis in Toscane om te huren? Klik hier


Reacties

Er werden nog geen reacties gepubliceerd.

Voeg reactie toe